cékla, torma, 2-3 tk köménymag, ecet, só, cukor, 1 kk tartósítószer
1. A céklákat alaposan megmossuk, majd megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, felszeleteljük.
2. Az üveg aljára tormadarabokat, vagy lereszelt tormát, és 2-3 teáskanál köménymagot dobunk, majd belerakjuk a céklaszeleteket is.
3. Az üveget feltöltjük vízzel, majd leöntjük a cékláról és ecet, só, cukor felhasználásával egy erősebben fűszerezett salátalét főzünk, főzés közben beledobunk egy kávéskanál tartósítószert is.
4. Ha a lé langyosra hűlt, ráöntjük a céklára, az üveget lezárjuk, és a végleges helyére tesszük.
A káposztaleveleket megmossuk és legyaluljuk csíkokra. A zöldhagymát és a piros paprikát keresztben felszeleteljük, salátástálon lévő salátalevelekre rétegezzük, és zöldséggel, kim...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd egy tálba hideg vizet öntünk. Ebbe fogjuk tenni a felaprított gyümölcsöket. Először az epreket megtisztítjuk a száruktól, majd négybe v...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és a 200 fokosra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt puhára sütjük. Ha megpuhultak, kicsomagoljuk őket, hagyjuk kicsit hűlni, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű