cékla, kilogrammonként 5 gerezd fokhagyma, 1 mk őrölt köménymag, 1 tormagyökér, ízlés szerint ecet, cukor só
1. A céklákat kefével jól lesikálom és a kuktafazékra tett betéten, 3 dl vízben puhára párolom.
2. Még melegen meghámozom és lereszelem.
3. Soronként üvegekbe teszem a tisztított, lereszelt tormával, szálkásra vágott, tisztított fokhagymagerezddel, majd leöntöm a közben elkészített forró, köményes - sós - ecetes - cukros salátalével.
4. Az üvegeket azonnal lekötöm, és száraz gőzben hagyom kihűlni.
A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Habverő segítségével folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a forró tejet, majd ízlés szerint sózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA céklát nagy lukú reszelőn lereszeljük A narancsot kis kockákra vágjuk A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk Citromlé, gyömbér só édesítő keverékét ráöntjük, jól összekeverj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtöltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. Franciasalátára téve, de anélkül, friss kenyérrel is finom! Pl. vendégvárónak kitűnő, mert hamar készen van, b...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű