1 kg tarja, 30 dkg füstölt szalonna, 8 gerezd fokhagyma, 1/2 kg vöröshagyma, só, bors, pirospaprika
1. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
2. A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
3. A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.
4. Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
5. A húst felszeletelem, kiklopfolom.
6. A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
7. Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
8. A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
9. Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom.
10. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
11. Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
12. Sült burgonyával tálalom.
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
1. A húst enyhén kiklopfolva, ízlés szerint megsózva, megborsozva egy teflon tepsibe egymás mellé fektetem, melybe ízlés szerinti mennyiségbe öntöttem olajat vagy zsírt. (mi szeret...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áztatott kenyeret a hússal és a kétféle hagymával átdaráljuk. (Turmixoltam) Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a kenőmájast és összegyúrjuk. A masszából hengereket formázunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megpucoljuk, a felét félbevágjuk. A másik felét finomra vágjuk, sóval megszórjuk, a kés lapjával elhúzgálva pépesítjük. A húsnak a bőrös felét vízszintesen bevágjuk...
Elkészítési idő: 345 perc Nehézség: Nehéz