menu

Családireceptkönyv.hu

Tarja - Cigánypecsenye


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg tarja, 30 dkg füstölt szalonna, 8 gerezd fokhagyma, 1/2 kg vöröshagyma, só, bors, pirospaprika

Elkészítés:


1. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.

2. A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)

3. A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.

4. Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.

5. A húst felszeletelem, kiklopfolom.

6. A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.

7. Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.

8. A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)

9. Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom.

10. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.

11. Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.

12. Sült burgonyával tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.

Tarja - Cigánypecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Lusta Manci sajtos-tejfölöse - saját - OK
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Comb - Lusta Manci sajtos-tejfölöse - saját - OK

1. A húst enyhén kiklopfolva, ízlés szerint megsózva, megborsozva egy teflon tepsibe egymás mellé fektetem, melybe ízlés szerinti mennyiségbe öntöttem olajat vagy zsírt. (mi szeret...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulyka fasírt őzgerincbe
Pulyka fasírt őzgerincbe

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hamis bélszínroló
Hamis bélszínroló

Az áztatott kenyeret a hússal és a kétféle hagymával átdaráljuk. (Turmixoltam) Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a kenőmájast és összegyúrjuk. A masszából hengereket formázunk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lapocka lassan sütve
Lapocka lassan sütve

A fokhagymát megpucoljuk, a felét félbevágjuk. A másik felét finomra vágjuk, sóval megszórjuk, a kés lapjával elhúzgálva pépesítjük. A húsnak a bőrös felét vízszintesen bevágjuk...

Elkészítési idő: 345 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk