2 citrom, 3 tojás, 5 dkg cukor, fahéj, só
1. A két citrom levét és egy darabka fahéjat fölforralunk 1 l vízben, a tojás sárgákat elhabarjuk a cukorral, felöntjük a forró levessel, és állandó kevergetés mellett forrásig hevítjük.
2. Tálba öntjük, és a tojások kemény habbá vert fehérjéből evőkanállal galuskákat szaggatunk bele.
3. Egy kicsit megcukrozzuk, és rögtön tálaljuk.
1. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. 2. Ezután hozzáadjuk a sajtot. 3. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA konzerv csicseriborsót leszűrjük, átmossuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk őket, meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, sózzuk és fűszerezzük. A sütőben 200 fokon kb. 18...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes• 6-8 szem kockára vágott krumplit sós, vegetás vízben megfőzni, • bele: 1 paradicsom, 1 paprika, zellerlevél, • rántás: olaj, liszt, hagyma, pirospaprika, majoránna, bele, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű