6 szelet sertéskaraj, kevés liszt, olaj, vaj, 1 ek paradicsompüré, 10 dkg gyufametélt, 1 dl tejföl, 1 tojás, 10 dkg trappista sajt, só
1. A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam.
2. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem.
3. A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam.
4. Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket.
5. Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal.
6. A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt.
7. A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe.
8. A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat.
9. Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
10. Paprikába töltött savanyított káposztával körítve tálaltam.
Ha füstölt csülköt használunk, akkor előző este beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztatóvizet. A nyers vagy áztatott füstölt csülköt nagy fazékba rakjuk. Annyi vizet ereszt...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket kiverjük. 2. A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, majd ráhalmozzuk a hússzeletekre úgy, hogy a szélek szabadon maradjanak. 3. A töltelékre szeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. Hűtőbe tesszük egy órára. Feldaraboljuk a sajtot, egy kisebb tálban ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertészsírt, a héjastól félbevágott hagymákat, a cikkekre szedett fokhagymát egy vaslábas aljába tettem, megszórtam durva szemű sóval és köménymaggal, ráfektettem a lapockát, szó...
Elkészítési idő: 3 - 4 óra Nehézség: Közepes