menu

Családireceptkönyv.hu

Karaj - Császárszelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6 szelet sertéskaraj, kevés liszt, olaj, vaj, 1 ek paradicsompüré, 10 dkg gyufametélt, 1 dl tejföl, 1 tojás, 10 dkg trappista sajt, só

Elkészítés:


1. A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam.

2. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem.

3. A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam.

4. Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket.

5. Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal.

6. A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt.

7. A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe.

8. A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat.

9. Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.

10. Paprikába töltött savanyított káposztával körítve tálaltam.

Karaj - Császárszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Göcseji babos káposzta csülökkel
Göcseji babos káposzta csülökkel

Ha füstölt csülköt használunk, akkor előző este beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztatóvizet. A nyers vagy áztatott füstölt csülköt nagy fazékba rakjuk. Annyi vizet ereszt...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Comb - Nádi betyár pecsenye - OK
Comb - Nádi betyár pecsenye - OK

1. A hússzeleteket kiverjük. 2. A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, majd ráhalmozzuk a hússzeletekre úgy, hogy a szélek szabadon maradjanak. 3. A töltelékre szeletelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Labancpecsenye
Labancpecsenye

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. Hűtőbe tesszük egy órára. Feldaraboljuk a sajtot, egy kisebb tálban ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Fokhagymás, köményes sertéssült
Fokhagymás, köményes sertéssült

A sertészsírt, a héjastól félbevágott hagymákat, a cikkekre szedett fokhagymát egy vaslábas aljába tettem, megszórtam durva szemű sóval és köménymaggal, ráfektettem a lapockát, szó...

Elkészítési idő: 3 - 4 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk