70 dkg sertésoldalas, 15 dkg sertés apróhús, 5 gombafej, 4-5 csirkemáj, 2 zsemle, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyemzöld, késhegynyi majoránna, só, 1 ek zsír, csipet őrölt bors
1. A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk.
2. Majd petrezselyemzölddel elkeverjük a darált húshoz adjuk.
3. A szétnyomkodott zsemlét is hozzáadjuk.
4. Belekeverjük a tojásokat, borsot, majorannát, gyengén sózzuk, és nagyon jól összegyúrjuk.
5. A sertésoldalast felszúrjuk, kívül-belül gyengén besózzuk és a nyíláson a keveréket betömjük.
6. Hústűvel összetűzzük, leöntjük forró zsírral, kevés víz hozzáadásával sütőben sütjük. Közben a levét pótoljuk.
8. Ha a leve lefő, hozzáadjuk az egészben hagyott fokhagymát, ismét vizet öntünk alá, meglocsolva puhára sütjük.
A darált húshoz adjuk az előzőleg beáztatott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a tojást, és fűszerezzük. Formázzuk, majd forró olajban kisütjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy leheletnyi olajjal kisütjük. A pörcöket egy tányérra félretesszük. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsoz...
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: KözepesA karajszeleteket kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojást,zsemlemorzsát a kukoricapelyhet , Ez utóbbit aprítjuk ( lehet...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA zöldpaprikát kicsumázunk, kalapját levágjuk és 2’-ig főzzük forró vízben. Lecsöpögtetjük szitán. A hagymát lereszeljük. Olajat hevítünk egy lábasban, hozzátesszük a reszelt hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes