20 dkg sárga- és fehérrépa, 10 dkg gomba, 1 kis fej karfiol, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 ek liszt, 20 dkg csirkehús, 1 tojás, 1 szikkadt zsemle, petrezselyem, só, fehér bors, őrölt szerecsendió
1. A gombóchoz a darált csirkehúst összedolgozzuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, a tojással és a fűszerekkel.
2. Egy 3 literes lábasban a vaj felét felhevítjük, megpirítjuk benne a kockára vágott zöldséget, a cikkekre vágott gombát, sóval, borssal fűszerezzük, majd felöntjük 2 liter vízzel, és lassú tűzön főzzük.
3. A vaj másik felével és a liszttel rántást készítünk, kevés vízzel hígított tejszínnel eresztjük fel, a levest besűrítjük, jól kiforraljuk és meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.
4. A külön sós vízben megfőzött karfiolt és a gombócokat a tálalás előtt tesszük a levesbe, s forrón tálaljuk.
A húst és hideg vízben elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és tetszőlegesre vágjuk. Ha már nincs több habja, beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a...
Elkészítési idő: 3óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűrő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍzlésünk és lehetőségünk szerint válogassuk össze a zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, hagyma, karalábé, karfiol, kelkáposzta, hagyma, zöldborsó, paradicsom, cukkini, stb. A meg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHideg víz, nagy edény, habozás Első lépésként egy tálba tesszük a húsokat, forrásban lévő vízzel leöntjük, és állni hagyjuk benne pár percig. Ha szükséges, kicsit átmozgatjuk, hog...
Elkészítési idő: 3-4óra Nehézség: Könnyű