1 db csirke, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 ek olaj vagy 4 dkg zsír, 1 ek pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 60 dkg burgonya, 2 ek csipetke, 1 ek ételízesítő, só
1. A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát.
2. Megszórjuk paprikával és beletesszük a feldarabolt csirkét.
3. Nagy láng felett, állandóan keverve zsírjára pirítjuk.
4. Megszórjuk ételízesítővel, beletesszük a fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és kb. 1,5 l vízzel felöntjük.
5. Közepes erősségű tűzön lassan főzzük.
6. Amikor a csirke puhulni kezd, beletesszük a kockára vágott burgonyát és a száraz csipetkét.
7. Megkóstoljuk, s ha szükséges, utánasózzuk.
8. Közepes lángon készre főzzük.
link
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. 2. A krumplit m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés A karfiolt rózsáira szedem, a sárgarépát, a fehérrépát és az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom, a hagymát és a fokhagymát megtiszítom és felaprítom....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk és belerakjuk a lisztet majd az összezúzott fokhagymát. Ezután felöntjük a vízzel és a tejjel, belerakjuk a leveskockákat is. Sózzuk, borsozzuk. Ha felfor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű