menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés-sajtos spagetti


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


25 dkg spagetti tészta, 4-5 dkg vaj, 3 ek olívaolaj, 1 csirkemellfilé, só, frissen őrölt bors, 20 dkg füstölt ízű krémsajt (ömlesztett tömlős sajt), 1 dl főzőtejszín (20%-os), 1 kis cs petrezselyemzöld

Elkészítés:


1. A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, leszűrtem, hagytam lecsepegni.

2. Közben a csirkemellet ledaráltam, majd a felhevített vaj-olaj keveréken fehéredésig pirítottam.

3. Ízesítettem sóval és őrölt borssal, és zsírjára sütöttem.

4. Hozzáadtam a sajtot és a tejszínt, valamint a felaprított petrezselyemzöld felét; kis lángon pároltam néhány percig.

5. Végül beleforgattam és átmelegítettem benne a leszűrt tésztát.

6. Tálaláskor a tetejét meghintettem a maradék petrezselyemzölddel.

Csirkés-sajtos spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás fokhagymás csirke
Gombás fokhagymás csirke

A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás fűszeres máj burgonyával
Fokhagymás fűszeres máj burgonyával

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ÚJHAGYMÁS SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL
ÚJHAGYMÁS SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

A csirkemell szeleteket fűszerezzük. A linessa sajtkrémbe belevágjuk a hagymát, fűszerezzük, majd betöltjük a csirkemellet és feltekerjük. Szorosan egymás mellé, őzgerinc formába r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csípős csirke
Csípős csirke

1. A megmosott, megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy nagyobb tűzálló tál aljára tesszük. A kolbászt 5-6 cm-es darabokra vágjuk, a hagymákat negyedeljük, és mindet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk