2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 1 vaníliarúd, 15-20 dkg étcsokoládé, esetleg 2 ek Kahlua vagy más kávélikőr, 3 tk instant kávé, 3 deci víz, tejszínhab
1. Beleöntöm a tejet és a tejszínt egy kisebb lábosba, hozzádobom az éles késsel hosszában félbevágott vaníliarudat és gyorsan felforralom.
2. Aztán leveszem a tűzről, beleszórom az apróra vágott étcsokit és addig keverem, amíg fel nem oldódik.
3. Hozzálöttyintem a kávélikőrt és ha kihűlt, beteszem a hűtőbe aludni egyet. A vaníliarudat ilyenkor nem halászom ki belőle, mert így finom aromája jól beleoldódik majd a csokis tejbe.
4. Reggel aztán összekeverem az instant kávét a forró vízzel, és mehet is a híg fekete a vaníliarúdtól megszabadított, átforrósított csokis tejbe.
5. A bögrékbe töltött csokis capuccinora púpozok jó sok tejszínhabot.
1 tennivaló: A zöld diót ledaráljuk, beletesszük egy 15-20 literes zárható műanyag edénybe. Hozzáadjuk a kifejtett meggyet a cukrot és a pálinkát. A vanília rudat felhasítva b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a tejszínnel, a vaníliás cukrokkal és a porcukor felével felforraljuk, rövid idő alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni. A tojássárgájákat a porcukor másik felével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTiszta szeszbe beáztatjuk a darabokra tördelt vaníliát, és 5 napig állni hagyjuk. Akkor a cukorból szörpöt főzünk, és lehűtve hozzákeverjük a többihez. Cseresznye- vagy meggylével...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűFőzzünk szirupot a cukorból és a vízből! Amikor kihűlt, tegyük bele a megmosott levendulavirágokat és facsarjuk bele a citromok levét. Hagyjuk összeérni egy éjszakán át, majd másna...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes