menu

Családireceptkönyv.hu

Csongrádi lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1 cs sütőpor, 10-15 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 2 kanál tej

töltelék: 12 dkg liszt, 3 egész tojás, 4 dl tejföl, 15 dkg cukor, 10 dkg mazsola vagy azsalt vagdalt gyümölcs, 1 citrom leve

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk.

2. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük.

3. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

4. Tálaláskor porcukrot szórunk rá.

Csongrádi lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia diós krémes
Francia diós krémes

Mézes lap: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulj...

Elkészítési idő: 60-120
Nehézség: Közepes
share
Avatar Emeletes élvezet
Emeletes élvezet

A darált kekszet 10 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 1,5 dl tejjel és a gesztenyemasszával összegyúrjuk. A tepsi aljára 1 marék kekszet szórunk, és a kinyújtott tésztánkat bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gofri
Gofri

1. A puha margarint, a cukrot, az egész tojásokat habosra keverjük. 2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral. 3. A citromhéjat reszeljük le. 4. A tojásos masszához adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mesy szelet
Mesy szelet

1. Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk