menu

Családireceptkönyv.hu

Csontleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéscsont, 1 db vöröshagyma, 1-2 fokhagymagerezd, 8-10 szem egész fekete bors, 1 kis db szerecsendió-virág, 1 ek só, 25 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 20 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé

Elkészítés:


1. Egy kiló sertéscsontot megmosok, lecsöpögtetem, majd feldarabolva egy tepsibe rakom. Legalább 10 perces előmelegítéssel felforrósított sütőbe teszem, és erős lángon 15 percig pirítom, majd egy nagy fazékba átrakom.

2. Hozzáteszek egy fej megmosott, félbevágott, héjas vöröshagymát, 1-2 megtisztított és ugyancsak félbevágott fokhagymagerezdet, 8-10 szem egész fekete borsot, 1 kis darabka szerecsendió-virágot és 1 evőkanál sót. 3 l vizet ráöntök, és nagyon lassan felforralom.

3.Legalább 2,5 - 3 órai lassú főzés után beleteszem a közben megtisztított és feldarabolt zöldségeket (25 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 20 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé) Ezután már csak annyi ideig főzöm, amíg a zöldség is megpuhul.

4. 10 percnyi várakozás után a zöldségeket leszűröm, a csontot kidobom, és a levest a zöldséggel, valamint tetszés szerinti levesbetéttel tálalom.

Csontleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi pacalleves (csorba)
Erdélyi pacalleves (csorba)

A hagymát, répát, zellert, fokhagymát lereszeljük, olajban fedő alatt megpároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, beletesszük a pacalt, készre főzzük. A joghurtot, tejfölt, t...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Tejfölös bableves
Tejfölös bableves

A zöldbabot megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ehhez először belekeverjük a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Palóc leves
Palóc leves

Egy nagyobb méretű fazékban felolvasztjuk a zsírt (vagy olajat, ki mit használ), beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Mehet bele a pirospaprika, el...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk