1 kg sertéscsont, 1 db vöröshagyma, 1-2 fokhagymagerezd, 8-10 szem egész fekete bors, 1 kis db szerecsendió-virág, 1 ek só, 25 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 20 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé
1. Egy kiló sertéscsontot megmosok, lecsöpögtetem, majd feldarabolva egy tepsibe rakom. Legalább 10 perces előmelegítéssel felforrósított sütőbe teszem, és erős lángon 15 percig pirítom, majd egy nagy fazékba átrakom.
2. Hozzáteszek egy fej megmosott, félbevágott, héjas vöröshagymát, 1-2 megtisztított és ugyancsak félbevágott fokhagymagerezdet, 8-10 szem egész fekete borsot, 1 kis darabka szerecsendió-virágot és 1 evőkanál sót. 3 l vizet ráöntök, és nagyon lassan felforralom.
3.Legalább 2,5 - 3 órai lassú főzés után beleteszem a közben megtisztított és feldarabolt zöldségeket (25 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 20 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé) Ezután már csak annyi ideig főzöm, amíg a zöldség is megpuhul.
4. 10 percnyi várakozás után a zöldségeket leszűröm, a csontot kidobom, és a levest a zöldséggel, valamint tetszés szerinti levesbetéttel tálalom.
A lencsét átválogatjuk. Előző este, de legalább 1 órával a főzés előtt beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. Felhevített...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csibemellet 1,5 cm-s darabokra vagdosom. A hagymát aprítóba teszem, a zöldségeket 1 cm-s kockákra darabolom. Beleteszem a gépbe. A mirelit borsót és gombát fagyosan öntöm a többi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon a lisztet aranysárgára pirítom az őrölt köménnyel,majd rászórom a piros paprikát. Felöntöm egy pohár hideg vízzel. Hozzá teszem a babérlevelet, majd a vörös hagymát is,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű