1 kg sertéscsont, 1 db vöröshagyma, 1-2 fokhagymagerezd, 8-10 szem egész fekete bors, 1 kis db szerecsendió-virág, 1 ek só, 25 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 20 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé
1. Egy kiló sertéscsontot megmosok, lecsöpögtetem, majd feldarabolva egy tepsibe rakom. Legalább 10 perces előmelegítéssel felforrósított sütőbe teszem, és erős lángon 15 percig pirítom, majd egy nagy fazékba átrakom.
2. Hozzáteszek egy fej megmosott, félbevágott, héjas vöröshagymát, 1-2 megtisztított és ugyancsak félbevágott fokhagymagerezdet, 8-10 szem egész fekete borsot, 1 kis darabka szerecsendió-virágot és 1 evőkanál sót. 3 l vizet ráöntök, és nagyon lassan felforralom.
3.Legalább 2,5 - 3 órai lassú főzés után beleteszem a közben megtisztított és feldarabolt zöldségeket (25 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 20 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé) Ezután már csak annyi ideig főzöm, amíg a zöldség is megpuhul.
4. 10 percnyi várakozás után a zöldségeket leszűröm, a csontot kidobom, és a levest a zöldséggel, valamint tetszés szerinti levesbetéttel tálalom.
A hagymát, répát, zellert, fokhagymát lereszeljük, olajban fedő alatt megpároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, beletesszük a pacalt, készre főzzük. A joghurtot, tejfölt, t...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesA zöldbabot megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ehhez először belekeverjük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb méretű fazékban felolvasztjuk a zsírt (vagy olajat, ki mit használ), beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Mehet bele a pirospaprika, el...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes