1 cs sárgarépa, 1 cs petrezselyem gyökér zölddel, 1 kg cukorborsó, 2 karika paradicsom /elhagyható/, 2 karika TV paprika /elhagyható/, 4 ek olaj, 1 ek liszt, só
csipetkéhez: 1 egész tojás, csipet só, annyi liszt, amennyit a tojás felvesz
1. A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.
2. A cukorborsót “kipikrázzuk.
3. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
4. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kicsit pirítjuk és hozzáadjuk a lisztet. Nagyon gyorsan keverve, nehogy odakapjon, együtt pirítjuk 1 percig. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a borsót a répákat, paradicsomot, paprikát, és 2 liter vizet. Forrás után sózzuk és takarék lángon puhára főzzük.
5. Közben elkészítjük a csipetkét. Egy egész tojáshoz annyi lisztet adunk, hogy közepes keménységű tésztát tudjunk gyúrni belőle. Ha kész, kézzel vékonyra húzkodjuk és belecsipegetjük a levesbe. Egyet forralunk rajta.A legvégén hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
A feldarabolt orját hideg vízbe feltenni, ha felforrt leönteni róla a vizet, majd újból felönteni hideg vízzel és feltenni kis lángra. A hab lesz a tetején azt levenni,só,bors bele...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát szeleteld fel, és kevés olajon párold. Add hozzá a kockákra vágott pulykahúst, amelyet piríts fehéredésig. Ekkor dobd hozzá a felaprított sárgarépát, a feh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékony karikákra. Az olajat és a vajat melegítsük fel egy lábasban, karamellizáljuk meg rajta a hagymát. Ez viszonylag időigényes folya...
Elkészítési idő: 20+45 perc Nehézség: Könnyűkrumplit oda teszem főlni,bele teszem a babér levelet ,sót,fél hagymát .mikor megfőlt,rántást csinálok s,a hagyma másik felét is beleteszem pici ecet ,és a tejfölt a végén.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű