menu

Családireceptkönyv.hu

Daragaluska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 dkg búzadara, 5 dkg liba- vagy sertészsír, 1 db tojás, só

Elkészítés:


1. A zsiradékot az egész tojással jó habosra kikeverjük.

2. Ezután beleszórjuk a darát, sózzuk.

3. A kapott masszát fakanállal alaposan összedolgozzuk, és kb. egy órát a hűtőben pihentetjük.

4. Vizes evőkanállal apró galuskákat szaggatunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Vigyázzunk: nem szabad nagyon forrnia!

5. A végén a tűzről lehúzzuk az edényt, és fedő alatt, saját levében hagyjuk megpuhulni.

Daragaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Petra
Májgombóc
Májgombóc

Májkrémet összekeverek tojással, borssal, sóval és petrezselyemmel. Öntök hozzá zsemlemorzsát és forró levesbe kiszaggatom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Csipetke
Csipetke

A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta. Majd e...

Elkészítési idő: 15 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Grízgaluska csodaszép !
Grízgaluska csodaszép !

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Májgaluska
Májgaluska

A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk majd kicsit kihűtjük. A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk. A májat, a kicsavart zsemlét, a tojást ès a hagymát robotgépbe tesszük, sózzuk, bors...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk