menu

Családireceptkönyv.hu

Debreceni burgonyatál


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg debreceni vagy grill kolbász, 10 dkg füstölt zsírszalonna, 50 dkg burgonya, 50 dkg vöröshagyma, 25 dkg liszt, piros fűszerpaprika, bors, só, 5 dl olaj

Elkészítés:


1. Kis kockákra szeletelünk két fej vöröshagymát.

2. Ezt a két összevágott hagymát a szalonna zsírján megpároljuk (pörcöt benne hagyjuk).

3. Hozzáadjuk egészben a debrecenit, felengedjük két deciliter vízzel, ízlés szerint fűszerezzük: pirospaprika, só, bors.

4. Megpucoljuk a burgonyát, kockákra vágjuk, és kisütjük olajban.

5. Felkockázzuk a debrecenit, majd visszatesszük a szaftba, és még egy kicsit sütjük lefedve.

6. Megtisztítjuk a maradék hagymát, karikákra vágjuk, megforgatjuk a lisztben, és kisütjük az olajban.

7. Lecsepegtetjük az olajat a krumpliról és a hagymáról is, majd a szaftos debrecenivel tálaljuk.

Debreceni burgonyatál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsófia
A Molnár család savanyú töltöttkáposztája
A Molnár család savanyú töltöttkáposztája

A töltelékhez összekverjük a hús, a rizst, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket. A savanyított káposzták levéből kicsit félreteszünk, majd hideg vízben átmossuk a fej savanyít...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gombás-zöldséges tarhonya
Gombás-zöldséges tarhonya

A hagymát kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a gombát, megfőzzük. Ráöntjük a zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 1...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Savanyú tojás zsemlegombóccal
Savanyú tojás zsemlegombóccal

Az olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Belekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES TEJSZÍNES TÉSZTA
ZÖLDSÉGES TEJSZÍNES TÉSZTA

Zöldségeket pároltam ételízesítős vízben. Amikor megpuhultak, jól lecsöpögtettem. 20%-os főzőtejszínt sóval, borssal elkevertem és a lecsöpögtetett tésztával, valamint a zöldség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk