50 dkg debreceni vagy grill kolbász, 10 dkg füstölt zsírszalonna, 50 dkg burgonya, 50 dkg vöröshagyma, 25 dkg liszt, piros fűszerpaprika, bors, só, 5 dl olaj
1. Kis kockákra szeletelünk két fej vöröshagymát.
2. Ezt a két összevágott hagymát a szalonna zsírján megpároljuk (pörcöt benne hagyjuk).
3. Hozzáadjuk egészben a debrecenit, felengedjük két deciliter vízzel, ízlés szerint fűszerezzük: pirospaprika, só, bors.
4. Megpucoljuk a burgonyát, kockákra vágjuk, és kisütjük olajban.
5. Felkockázzuk a debrecenit, majd visszatesszük a szaftba, és még egy kicsit sütjük lefedve.
6. Megtisztítjuk a maradék hagymát, karikákra vágjuk, megforgatjuk a lisztben, és kisütjük az olajban.
7. Lecsepegtetjük az olajat a krumpliról és a hagymáról is, majd a szaftos debrecenivel tálaljuk.
A töltelékhez összekverjük a hús, a rizst, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket. A savanyított káposzták levéből kicsit félreteszünk, majd hideg vízben átmossuk a fej savanyít...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA hagymát kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a gombát, megfőzzük. Ráöntjük a zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 1...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket pároltam ételízesítős vízben. Amikor megpuhultak, jól lecsöpögtettem. 20%-os főzőtejszínt sóval, borssal elkevertem és a lecsöpögtetett tésztával, valamint a zöldség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű