30 dkg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt sonka, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg tarhonya, 1 vöröshagyma, 2 kk pirospaprika, kevés olaj, őrölt bors, babérlevél, őrölt kömény, 2 dl tejföl
1. A káposztát kicsit összevágjuk, a sonkát felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, rádobjuk a sonkát és kicsit együtt pirítjuk.
2. Majd mehet bele a káposzta, azzal is kicsit pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük kb. 2,5 liter vízzel, befűszerezzük.
3. Félidőben mehet bele a kolbász is, meg a tarhonya és puhára főzzük.
4. Amikor kész, 2 dl tejföllel behabarjuk, liszt nem kell bele.
A babot kifejtettem a héjából és megmostam. 80 dkg lett. 40 dkg füstölt tarjából, amit előzőleg beáztattam, apró (2x2 cm) kockákat készítettem. 2 szál sárga-és fehérrépát megtis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstöltszalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük a vágott vöröshagymát és lepirítjuk. Ezután jön a kockára vágott burgonya, és ezzel is átpirítjuk. Felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvasztott zsíron üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Ha kész, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt, az átmosott vörös lencsét, gyömbért és átforgatjuk. Hozzáöntjük a fél li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVettem bébi spenótot fél dl vízzel megfonnyasztom ez kb 5 perc se, majd összeturmixoltam, tettem hozz 30% magic milk habtejszín főzőtejszínt, lila doboza van kb 250 ml. Isteni volt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz