6 tojásos kerek piskóta lap
krém: 5 dl Hulala tejszín, 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
díszítés: diógerezdek, darált dió
1. A piskóta lapot három részre vágjuk, a tejszínt nagyon kemény habnak felverjük, három fele osszuk, egy részt félre teszünk a díszítéshez.
2. A maradék tejszínhabhoz hozzátesszük a darált diót, porcukrot, vanília cukrot, és jól összekeverjük.
3. Egy lapot tálra teszünk, meglocsoljuk rumos sziruppal, rákenjük a diós krém felét, rátesszük a második lapot, azt is meglocsoljuk, rákenjük a maradt diós krémet, meglocsoljuk a harmadik lapot, és rátesszük a krémre.
4. Bevonjuk a félretett tejszínhabbal, megszórjuk darált dióval, és diógerezdekkel díszítjük.
A kekszet összezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és porcukorral majd beleöntjük a tortaformába, egyenletesen lenyomkodjuk. Fagyasztóba tesszük amíg elkészül a krém. A tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA totut a kókuszkrémmel és az édesítő anyaggal turmixgépben, vagy késes darálóban sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a citrom héját és levét. Egyneművé dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat egy keverőtálba tesszük, és elektromos robotgéppel krémesre-habosra keverjük. A búzadarát és a sütőport összevegyítjük, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesTészta: A lisztet szitáljuk össze a sütőporral. A többi hozzávalót keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztes részt, gyúrjuk össze, fedjük le fóliával. Töltelék Keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű