menu

Családireceptkönyv.hu

Dunai halászlé


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg vegyes hal, 15 dkg hagyma, 3 dkg paprika, 2,5 dkg só, 5 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, 5 dkg burgonya, 4 adag kockatészta, 2-3 cseresznyepaprika

Elkészítés:


1. A megtisztított halat darabokra vágom és egy lábasba teszem.

2. A hagymát apróra vágom, a sóval, a paprikával, a paradicsommal, a paprikával, a kockára vágott burgonyával együtt a halra dobom.

3. 3 liter vízzel felöntöm, beleteszem a cseresznyepaprikát.

4. Erős tűzön 40 percig forralom.

5. A halat kiszedem, a levét leszűröm és kockatésztát főzök ki benne.
Erre tálalom a levet és a főtt halat.

Dunai halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomleves mozzarella golyókkal
Paradicsomleves mozzarella golyókkal

1. A paradicsomokat 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk és meghámozzuk, majd összeturmixoljuk. 2. Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott vörösha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös zöldbableves
Tejfölös zöldbableves

A zöldbabot tisztítsd meg, s vágd kb. 2 centis darabokra, majd sós vízben főzd puhára. Közben az olajjal és a liszttel készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a fin...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Hagymaleves
Hagymaleves

Hagymát megpucolom felkockázom. A vajat a lábosban megalvasztom ráteszem a hagymát és 20 percig folyamatos kevergetés mellett puhítom. Ha letelt a 20 perc megszórom kicsi lisztel é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Minestrone leves
Minestrone leves

Ha mindent meghámoztunk, felaprítottunk, amit kellett, akkor a nehezén már túl is vagyunk. Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a sonka kockákat, pirítsuk egy pár percig, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk