1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta
1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát.
2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt.
3. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom.
5. Főtt gyufatésztával tálalom
a húst kockára vágjuk, a megtisztitott gyökereket felszeleteljük -a hagymát apróra vágjuk,megdinszteljük,hozzáadjuk a vágott vagy darált paprikát,a sárgarépát,azzal is kavargarjuk...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA kolozsvári szalonnát, a Nyúlját és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom. Két csapott evőkanál őrölt piros paprikával meghintem. 1 evőkanál csípős...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűMelegítsd fel a tisztított vajat vagy kókuszolajat, és kavargatva pirítsd benne a hagymát üvegesre egy kevés sóval. Keverd hozzá a köményt, a gyömbért, a fokhagymát. Kevergetve pi...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz