1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házipaprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta
1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom.
2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt.
3. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom.
5. Főtt gyufatésztával tálalom.
1., Zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, csíkokra felvágjuk 2. Nagyobb lábosban felmelegítjük az olivaolajat és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk őket, majd fe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott hagymát, üvegesre párolom. Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott, felszeletel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a megmosott, meghámozott és kockára vágott krumplit és együtt pirítjuk 2-3 perc...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűHeat olive oil in a pan. Add the carrot, celery, onion and garlic. Stir on low heat for about 3 minutes, or till the vegetables are soft. Dont let them brown. Add the red lentil...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű