5 kg egres, 3 kg cukor, 0,5 kg citrom, 2 dkg tartósítószer
1. 5 kg ledarált egrest 3 kg cukorral fél kg karikára vágott citrommal és 2 dkg tartósítószerrel összekeverjük.
2. Aki a savanykásabb ízt kedveli, használjon kevesebb cukrot.
3. Majd 10 napig állni hagyjuk, érleljük, aztán leszűrve üvegekbe rakjuk.
A hozzávalókat krémesre turmixoljuk. Pohárba töltve, szívószállal tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA karácsonyi nedű elkészítése nagyon egyszerű. Keress egy akkora üveget, amelyben elfér legalább 11-12 dl folyadék, és az üveg szája ne legyen túl szűk, hogy a fűszereket könnyedén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom a hosszában felhasított vanília rúddal. Közben a cukrot habosra keverem a tojások sárgájával, lassan, folyamatosan keverve hozzáadom a forró tejet, a végén hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg málnát 8 dl vízzel összetörni, a masszát legalább 3 órát hagyjuk állni. Átszűrjük és annyi cukrot adunk hozzá amennyi az átszűrt massza súlya. Majd adunk hozzá fél dkg borkő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű