2 kg eper. 1 dkg citromsó, 1 dkg szalicil, 3 l víz,
1. 2 kg gyümölcsöt megmosunk, lecsepegtetjük.
2. Az epret leszemezzük, összeturmixoljuk, ráhintünk 1 dkg citromsót,1 dkg szalicilt, összekavarjuk.
3. Rátöltünk 3 l hideg vizet és 24 órára hűvös helyre tesszük. Másnap gézen, nyomkodás nélkül lecsepegtetjük a levet, hozzáadunk 4 kg cukrot és újabb 48 órára hűvös helyre tesszük, közben sokszor felkavarjuk.
4. Amikor a cukor felolvadt, üvegekbe töltjük és dugaszoljuk.
5. 7 liter finom szörp lesz ebből az adagból, amely felbontva sem romlik meg, évekig eláll és tökéletesen megőrzi a friss gyümölcs aromáját.
A hozzávalókat összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük. Pohárba töltjük, friss mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűHa lehet, jó minőségű bort válassz, mert a végeredmény úgy lesz különösen finom. Öntsd a nedűt egy lábasba, add hozzá a vizet, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Mehet hozzá a cukor,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA málnát egy kicsit nyomkodjuk össze, tegyük nagy befőttes üvegbe. Öntsük le az alkohollal.Szorosan zárjuk le. 5-6 hétig állni hagyjuk, néha rázogatni kell. Gézen átszűrjük. A cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű