1/2 kg eper, 3 dl vodka/whisky/pálinka, 25 dkg cukor, 3 dl víz, 2 citrom leve
1. Az epret megtisztítjuk és merülőmixerrel felaprítjuk.
2. Hozzáadjuk az alkoholos italt.
3. Beletöltjük egy 2 literes ásványvizes üvegbe, és 2 hétig állni hagyjuk, időnként megrázzuk.
4. Ha a 2 hét letelt, a cukorból és a vízből szirupot főzünk.
5. Ha kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet, és az egészet hozzátöltjük az eperhez.
6. Ismét áll 2 hétig (vagy tovább, ha elfelejtkezünk róla), azután többször cserélt kávéfilteren palackba szűrjük.
A tejszínhabot keményre verjük. A kakaóport a porcukorral és a tejjel egy fazékban összekeverjük és felfőzzük. A csokit kis darabokra törjük, és a főzetben megolvasztjuk. Vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virágokat egy nagy üvegedény aljába helyezem, és hozzáadom a felkarikázott citromot, és a citromsavat. A vizet a cukorral együtt addig melegítem, míg a cukor teljesen feloldódik,...
Elkészítési idő: 5 nap Nehézség: KönnyűA leveleket, zöldség zöldet alaposan megmossuk. Kicsit összeaprítjuk késsel (könnyebb a dolga a gépnek). A kivit, banánt vagy almát megpucoljuk, és kicsit ezeket is összeaprogatju...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű