50 dkg eper, 4 púpozott tk. kókuszreszelék, 4 ek mazsola, 4 ek mandulaforgács
díszítés: tejszínhab
tálkák: 2 tojásfehérje, 4 kissé púpozott ek liszt, 4 ek porcukor, 2 ek olaj, 1 kk. vaníliás cukor, késhegynyi fahéj
1. A fodros tálkához szükséges alapanyagokat belerakjuk egy kis tálba, és habverővel csomómentesre kikeverjük.
2. A sütőlemezt megkenjük olajjal, és egy tálkához a massza negyedét evőkanállal belerakjuk, jó vékony körlapra szétkenjük.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél mérsékeltebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg halványan barnulni kezd a széle.
4. Ekkor kivesszük a sütőből, hosszú, ovális végű kenőkéssel elválasztjuk a lemeztől, leborított pohár tetejére rakjuk, és még melegen ráhajtjuk, a szélét fodrosra igazgatjuk, kihűtjük.
5. Az epreket megmossuk, leszárítjuk, a nagyobbakat négybe vágjuk és elosztjuk a tálkákba.
6. Megszórjuk kókuszreszelékkel, megmosott mazsolával, mandulával.
7. Tejszínhabbal díszítjük.
A tojásokat főzzük - 10 perc alatt - keményre, majd hagyjuk langyosra hűlni. Pucoljuk meg, és a sárgájukat törjük össze a villával, majd keverjük krémesre a vajjal. Keverjük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA közepes darabokra vágott zöldségeket 2 percig blansírozzuk. Keverjük ki az öntetet, majd adagoljuk a zöldségekhez. Az egészet 200 fokos sütőben süssük 15-20 percig. Közben főzz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűlkészítés: A káposzta külső leveleit eltávolítom, 4 felé vágom, a torzsáját is kivágom, és egy hőálló tálba vékonyan felszeletelem. Ugyan ezt teszem a vöröshagymával is, csak megfe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű