10-15 dkg friss eper, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt fahéj, csipet őrölt bors, 2-3 evőkanál méz, 1 liter tej
1. A szamócákat alaposan mossuk meg, majd csípjük le a szárát.
2. Tegyük a megmosott szamócákat a konyhai robotgépbe, szórjuk rá az őrölt gyömbért, fahéjat, borsot, majd a mézet.
3. Öntsünk rá annyi tejet, amennyivel könnyen összeturmixolhatjuk az epreket.
4. Ha elkészült, töltsük az italt egy kancsóba, majd öntsük hozzá a maradék tejet.
5. Jól keverjük össze, és már tölthetjük is a poharakba.
6. Félbevágott eperszemmel, mentalevéllel díszítsük.
7. Az eper mellett, vagy helyett kipróbálhatjuk más gyümölccsel is elkészíteni ezt az italt.
Ép, tiszta virágokat szedünk, és ezeket egy 5 l-es edénybe tesszük. Rámérjük a 4 l vizet, de egy kevésben elkeverjük a cukrot, amit végül hozzáöntünk. A citromot mosás után kariká...
Elkészítési idő: 5-15 Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a cukrot. Amikor a cukor elkezd barnulni, ráöntjük a tejet. Hagyjuk felforrni a tejet, majd levesszük a tűzről. Fahéj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA leveleket alaposan mossuk meg, majd ezután turmixoljuk péppé és tegyük bele egy kisebb fazékba. Öntsünk rá 750 ml vizet, és tegyük oda főni. Ha már elkezdett zubogni a víz, vegyü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű