30 dkg savanyú káposzta, 5 db retek, 5-6 db újhagyma, 1 kigyóuborka, snidling, 2 kanál cukor, 2 ek ecet, kevés víz, só, őrölt bors
1. A savanyú káposztát apróra , a retket, az uborkát és a hagymát szép vékony karikára vágjuk
2. Az uborkát picit besózzuk és hagyjuk, amíg levet ereszt, akkor kinyomkodjuk és hozzáadjuk a többi zöldséget.
3. Elkészítjük a salátalevet, majd a salátát nyakon öntjük vele.
4. A tetejét metélőhagymával szórjuk meg.
5. Pár órára hűtőbe tesszük és salátaágyon tálaljuk.
Megtisztítjuk a zöldségeket. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a retket és a répát, felaprítjuk a hagymát. Az egészet összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és fóliával letakarva legalá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a vajkrémet, a tejfölt, a sajtot és a majonézt, sóval, borssal ízesítjük. A sonkaszeletek közepébe rakunk a krémből, feltekerjük, különböző díszítésekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA libamájat (erre a célra ún. pecsenyelibamáj nem alkalmas!) leöblítjük, az inakat, hártyákat, hájmaradványokat eltávolítjuk. Az esetleges zöldes epefoltokat kivágjuk, mert keserű...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós, lobogó vízben kb. 3 percig főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Míg a karfiol hűl, a salátát megmossuk, darabokra tépkedjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű