40 dkg fejtett bab, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 2 ek olaj és liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 db tojás és liszt a csipetkéhez, pirospaprika, só, petrezselyemzöld, tejföl
1. A babot a zöldségekkel, a hagymával, a sóval megpároljuk kis energián és a zöld jelzés közepéig melegítjük.
2. Rátesszük az olajat, a lisztet, a paprikát, és alaposan elkeverjük, maid lassan feleresztjük vízzel.
3. Lassan melegítjük, közben elkészítjük a csipetkét, és beletesszük a levesbe.
4. Visszatesszük a fedőt és elzárjuk az energiát.
5. Körülbelül 15 perc múlva tálalhatjuk.
6. Apróra vágott zöldpetrezselyem és tejföl illik hozzá.
A zöldségeket megtisztítjuk, a pulykanyakat leforrázzuk és leöblítjük. A nyakat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCarnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o alta oala, eu am folosim una sub presiune, punem cca. 3 litri de apa rece si asezam...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a vörösh...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA babot néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a fele zöldséglevesben, lefedve közepes lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. (Áztatás nélkül is készíthetjük, de akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű