1 tábla (10 dkg) 60%-os étcsokoládé, 2 ek barna cukor, 1 dl tejszín, 3 dl tej, (fahéj, vanília kivonat)
1. A tejszínt a csokival (fahéjjal, vaníliával) gőzfürdő felett felolvasztottam.
2. Hozzákevertem a cukrot, majd a forró tejet.
A citromot megmossuk, majd megtisztítjuk a héjától: a gyümölcsre lesz szükségünk, a fehér részt ki kell dobni. Vágjuk ezeket apróra, majd főzzük szét 1 liter vízben. Ebből a léből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbérüdítő elkészítése (2 literhez való adag): A gyömbért meg kell hámozni, lereszelni, kb. 2 evőkanálnyi legyen, meglocsolni egy citrom levével és beletenni a citrom sárga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyünk a shaker-be összezúzott jeget, 3.0 cl fehér rumot, 3.0 cl kókusz szirupot és 9.0 cl ananászlét. Összerázás után töltsük az italt egy előre behűtött pohárba.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű