6 db tojás , 4 dkg vaj , 1 evőkanál mustár, a díszítéshez: 1 kis fej saláta , 6 piros retek , 1 kis sárgarépa , 5 szemes bors összetörve
1. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd kettévágjuk.
2. Kivesszük a sárgájukat, és azt átpasszírozzuk.
3. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk.
4. A retket, a répát megtisztítjuk, megmossuk, a retket vékony karikákra, a répát vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
5. Habosra keverjük a vajat a mustárral, megsózzuk, és belekeverjük a tojás sárgákat.
6. Jól összedolgozzuk, és a krémet visszatöltjük a tojásba.
7. A salátát tetszőlegesen daraboljuk, és elrendezzük egy tálon.
8. Rátesszük a főtt töltött tojásokat a krémmel lefele.
9. A retekkarikákból füleket, a répacsíkokból bajuszt készítünk.
10. A retek kis gyökérrésze lesz a farkinca, az összetört borsból lesz az egér szeme és orra.
Lehet úgy is készíteni, hogy a farka és a bajusza petrezselyem, a szeme és orra piros arany, a füle apró kolbász félbevágva. Nálam a bajusz lemaradt, és mivel ezt inkább gyerekeknek készítjük tényleg érdemes a borsot valamire lecserélni.
1. A túrót villával alaposan összetörjük. 2. Hozzákeverjük a margarint, a tejfölt, a fűszereket, és beleaprítjuk a petrezselymet. Pirospaprikánál nem írtam mennyiséget, annyit...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz3x4 szelet trappista sajtot (teflonos) sütőpapírral bélelt gáztepsibe teszünk úgy, hogy hosszában és keresztben is fedjék egymást a szeletek 1-1 cm-re. Megszórjuk 15 dkg reszelt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A túrót egy keverőtálba tesszük, hozzáadunk minden alapanyagot, és jól kikeverjük. 2. Ezután a szalámi szeletekbe kanalazzuk, amit háromszög alakúra hajtunk össze, és egy na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy fazékban hideg vízben (adagonként kb. 4 dl) odateszem a megtisztított húsféléket, a sóval és a fűszerekkel együtt. 2. Puhára főzöm. Tetejét kicsi állás után lezsíro...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz