40 dkg kelkáposzta, 1 ek zsír, 1 ek liszt, 5 dkg füstölt szalonna, 1 pár virsli, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, bors, petrezselyemzöld, 2 húsleveskocka
1. A megtisztított, vékonyra vágott kelkáposztát a 2 leveskockából készített 2 liter levesben meg kell főzni.
2. Világos rántást kell készíteni, amivel a levest be kell rántani.
3. A karikára vágott virslit a kockára vágott szalonna zsírjában megpirítjuk, beletesszük a levesbe, végül hozzáadjuk a tejföllel összekevert tojássárgáját.
4. 1-2 kockára vágott burgonyát is bele lehet tenni.
5. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.
A húsokat jól megmosom, majd felteszem főni, ha felforr takarékra teszem, hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellert,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst daráld le, ízlés szerint sózd, borsozd és tedd egy keverőtálba. Ad d hozzá a tojást, az apróra vágott zöldfűszert és az utifűmaghéjat. Egy kanállal alaposan keverd össze,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük fel a lábast, benne az olajat, adjuk hozzá a vajat, és amikor elolvadt, szórjuk bele a hagymát. Kavarjuk át, és néha megkavarva 5-8 percig pirítsuk közepes lángon. Adju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFeldaraboljuk a szalonnát, hagymát, répát és a chilit. A lencsét megmossuk, leszűrjük és feltesszük egy fazékban annyi húslevessel, hogy kétszer annyi legyen, mint amennyi ellepi....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű