menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyekrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag vaníliás puding, fél liter tej, 1 cs gesztenyemassza, 4 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 dl habtejszín, kb. 2-3 dl tej, fél citrom leve, ízlés szerint aszalt szilva, vagy rumba áztatott mazsola (elhagyható)

Elkészítés:


1. A pudingot megfőzzük. Ízesítjük a cukrokkal.

2. A gesztenyemasszát villával tördeljük össze és adjuk a forró pudinghoz.

3. Aki szereti rumos mazsolát is tehet bele.

4. Végül hígítjuk tejszínnel és tejjel, hogy sűrű krémleves állaga legyen.

Gesztenyekrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű daragaluska leves
Egyszerű daragaluska leves

Először elkészítjük a galuskát, mivel jót tesz neki, ha legalább 25-30 percet áll, mielőtt kifőzzük. Egy mélyebb tányérban/tálkában, villával habosra verjük a tojást egy kevés sóv...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Karfiol leves 15 perc alatt
Karfiol leves 15 perc alatt

A hagymát apró kockára vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát és puhára pároljuk. Feltöltjük vízzel, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar zöldbableves
zöldbableves

A zöldbabot egy lábosban /fazékban/ az apróra vágott zöldségekkel felteszem főni. Sózom, fűszerezem, beleteszem a szalonnabőröket. /ha szalonnát eszem a bőrét nem szoktam megenni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös gombaleves
Tejfölös gombaleves

A gombát mossuk meg, a hibás részeket vágjuk ki belőle, majd vágjuk fel szeletekre. A zöldségeket mossuk- és hámozzuk meg, majd a sárgarépát karikázzuk fel. Én nem szeretem a feh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk