1 csomag vaníliás puding, fél liter tej, 1 cs gesztenyemassza, 4 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 dl habtejszín, kb. 2-3 dl tej, fél citrom leve, ízlés szerint aszalt szilva, vagy rumba áztatott mazsola (elhagyható)
1. A pudingot megfőzzük. Ízesítjük a cukrokkal.
2. A gesztenyemasszát villával tördeljük össze és adjuk a forró pudinghoz.
3. Aki szereti rumos mazsolát is tehet bele.
4. Végül hígítjuk tejszínnel és tejjel, hogy sűrű krémleves állaga legyen.
Először elkészítjük a galuskát, mivel jót tesz neki, ha legalább 25-30 percet áll, mielőtt kifőzzük. Egy mélyebb tányérban/tálkában, villával habosra verjük a tojást egy kevés sóv...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát és puhára pároljuk. Feltöltjük vízzel, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot egy lábosban /fazékban/ az apróra vágott zöldségekkel felteszem főni. Sózom, fűszerezem, beleteszem a szalonnabőröket. /ha szalonnát eszem a bőrét nem szoktam megenni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát mossuk meg, a hibás részeket vágjuk ki belőle, majd vágjuk fel szeletekre. A zöldségeket mossuk- és hámozzuk meg, majd a sárgarépát karikázzuk fel. Én nem szeretem a feh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű