menu

Családireceptkönyv.hu

Gölödin leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg burgonya, 1 közepes hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, só, bors, pirospaprika, köménymag, diónyi zsír, 3-4 ek liszt

Elkészítés:


1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük.

2. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, a szétnyomott fokhagymával meg a csipetnyi köménymaggal összekeverjük, majd a tűzről lehúzzuk, és a késhegynyi pirospaprikával megszórjuk.

3. A megfőtt burgonyát leszűrjük, a főzőlével a pirított hagymát felengedjük, és benne a megtisztított, karikákra vágott zöldséget puhára főzzük.

4. Közben a burgonyát áttörjük, megsózzuk, és a zsírral meg annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény, de még formázható tésztát kapjunk.

5. Vizes kézzel kis gombócokat gömbölyítünk belőle, és a lobogva forró levesbe főzzük.

Gölödin leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Zöldségleves sajtgombóccal
Zöldségleves sajtgombóccal

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára, vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ruccola krémleves fehérborral
Ruccola krémleves fehérborral

Lényeg annyi, hogy a rukkola ne legyen megfőzve, az csak a legvégén kerül bele, hogy megőrizze vitamin tartalmát és szépséges zöld színét. Olivaolajon megfuttattam az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Húsleves / finom húsleves titka
Húsleves / finom húsleves titka

A húst jól mossuk meg, ha kell többször is. Hideg vízbe tegyük fel főni, közepes lángra. Amíg felforr, tisztítsuk meg a zöldségeket. A hústól függ, hogy ezeket mennyire daraboljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Borsóleves
Borsóleves

Megtisztítjuk a zöldségeket. Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni. Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk