30 dkg burgonya, 1 közepes hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, só, bors, pirospaprika, köménymag, diónyi zsír, 3-4 ek liszt
1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük.
2. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, a szétnyomott fokhagymával meg a csipetnyi köménymaggal összekeverjük, majd a tűzről lehúzzuk, és a késhegynyi pirospaprikával megszórjuk.
3. A megfőtt burgonyát leszűrjük, a főzőlével a pirított hagymát felengedjük, és benne a megtisztított, karikákra vágott zöldséget puhára főzzük.
4. Közben a burgonyát áttörjük, megsózzuk, és a zsírral meg annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény, de még formázható tésztát kapjunk.
5. Vizes kézzel kis gombócokat gömbölyítünk belőle, és a lobogva forró levesbe főzzük.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára, vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLényeg annyi, hogy a rukkola ne legyen megfőzve, az csak a legvégén kerül bele, hogy megőrizze vitamin tartalmát és szépséges zöld színét. Olivaolajon megfuttattam az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst jól mossuk meg, ha kell többször is. Hideg vízbe tegyük fel főni, közepes lángra. Amíg felforr, tisztítsuk meg a zöldségeket. A hústól függ, hogy ezeket mennyire daraboljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegtisztítjuk a zöldségeket. Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni. Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű