menu

Családireceptkönyv.hu

Gölödin leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg burgonya, 1 közepes hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, só, bors, pirospaprika, köménymag, diónyi zsír, 3-4 ek liszt

Elkészítés:


1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük.

2. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, a szétnyomott fokhagymával meg a csipetnyi köménymaggal összekeverjük, majd a tűzről lehúzzuk, és a késhegynyi pirospaprikával megszórjuk.

3. A megfőtt burgonyát leszűrjük, a főzőlével a pirított hagymát felengedjük, és benne a megtisztított, karikákra vágott zöldséget puhára főzzük.

4. Közben a burgonyát áttörjük, megsózzuk, és a zsírral meg annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény, de még formázható tésztát kapjunk.

5. Vizes kézzel kis gombócokat gömbölyítünk belőle, és a lobogva forró levesbe főzzük.

Gölödin leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bianka
Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

A sűtőtököt elvágjuk héjával együtt a magokat kikaparjuk, majd sütőben 200 fokon megsütjük, egészen odáig amíg el nem kezd a teteje barnulni. A vöröshagymát olívaolajon üvegesre pá...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Krumpligombócos leves
Krumpligombócos leves

A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, bő vízben puhára főzzük. A kész burgonyát leszűrjük, majd vajjal, tejföllel, sóval és borssal ízesítve lágy állagúra törjük. Ezután megvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
TEJFÖLÖS KRUMPLILEVES
TEJFÖLÖS KRUMPLILEVES

krumplit kockakra vagom A sargarepat es a paprikat felszeletelem A hagymat aprora vagom Egy fazekban keves olajat ontok,es a hagymat uvegesre parolom Hozzateszem a sargarepat,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás csirkeleves
Fokhagymás csirkeleves

A csirke darabokat felteszem főni és puhára főzöm. A húst kiszedem leszedem a csontról és félreteszem. Beleteszem a levesbe az apróra vágott fokhagymát, , leveskockát, rizst, bab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk