15 dkg gomba, 1 kis hagyma, 3 ek olaj, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 púpos ek liszt, 5 dl víz, 3 dl tej, 1 dl tejföl, 1 cs petrezselyem, só
galuska: 1 tojás, liszt, só
1. A gombát kis darabokra vágjuk.
2. A hagymát az olajban puhára pároljuk, pirospaprikát szórunk rá, és a gombát hozzáadjuk.
3. Fedő alatt 5-6 percig pároljuk, a tűzről levesszük.
4. Ha kissé kihűlt, a liszttel megszórjuk, megkeverjük, és a víz és tej keverékével feleresztjük.
5. 10 perc forralás után galuskát szaggatunk bele.
6. Ha a víz tetejére jöttek, tejfölt keverünk a levesbe, petrezselymet szórunk rá, de a tüzet azonnal elzárjuk.
7. A levest tálalásig lefedjük.
Tojást kikeverem darával, megsózom, állni hagyom. Hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom. Megszórom kis liszttel elkeverem picit pirítom, majd megsózom, borsózom, papri...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom és apró kockára vágom. A zöldségeket megpucolom, megmosom és felaprítom. Egy serpenyőben a húst 3 kanál olajjal kicsit megpirítom, majd fedő alatt párolom. Egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A füstölt sonkát apróra kockázzuk és egy kevés olajon kisütjük, majd kivesszük és a visszamaradt zsiradékban a felkockázott zöldségeket kicsit megdinszteljük, majd felengedjük v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű