50 dkg gomba, 1 vöröhagyma, 1 ek pirospaprika, só, őrölt bors, kevés olaj, 2 dl tejföl, 2 ek liszt
1. A megdinsztelt hagymára rátesszük az összevágott gombát és pár percig együtt dinszteljük.
2. Megszórjuk piros paprikával és felöntjük vízzel (kb. 2 liter) sóval, őrölt borssal ízesítjük.
3. Puhára főzzük.
4. A tejfölt összekeverjük a liszttel és ezzel habarjuk be a levest.
5. Már csak pár percig forraljuk.
A szalonnát kicsit kisütjük, majd a zsírján megpároljuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymanyomóval szétnyomott fokhagymagerezdeket. Ha megpárolódott a hagyma, akkor liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A répát és a gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk. ◾️Olajon megpirítjuk őket majd hozzáadjuk a borsót és még pár percet hagyjuk pirulni. ◾️Mehet bele a zúzott fokhagyma, a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVöröshagymát megpuculjuk, felkockázzuk, olívaolajon megdinszteljük. Amíg a hagyma üvegesedik, a sütőtököt felvágjuk, kikanalazzuk a magját, meghámozzuk, felkockázzuk. Amikor kész...
Elkészítési idő: 45 perc / előké Nehézség: Könnyű