menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás töltött burgonya


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


8 db közepes burgonya, 80 dkg gombából gombapörkölt, 2 dl tejföl, 1 kk liszt

Elkészítés:


1. A gombapörköltet elkészítjük.

2. A nyers burgonyaszemeket meghámozzuk, a tetejükről egy lapot levágunk, a belsejüket kivájjuk.

3. A gombapörkölt levéből egy kevéssel egy tűzálló tálat kikenünk, a kivájt burgonyaszemeket belerakjuk, a kivájt burgonyaforgácsot köré terítjük.

4. A gombát szűrőlapáttal a levéből a burgonyák üregébe átszedjük, a levágott tetőket a tetejükre fektetjük.

5. Sütőben kb. 45 percig sütjük.

6. A visszamaradt pörköltlevet a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük, és a megsült burgonyára öntjük.

7. A sütőbe visszatolva átsütjük.

Gombás töltött burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás sajtos sonkatekercs
Gombás sajtos sonkatekercs

1. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. 2. Rátesszük a gombát, sózzuk-borsozzuk. Lefedve a saját levében puhára pároljuk. 3. Amikor kihűlt, hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Vargányás-tejfölös gombamártás
Vargányás-tejfölös gombamártás

A mártás úgy készült, ahogy régebben már leírtam, változás csak annyi, hogy vargányagomba por is került bele, amitől még gazdagabb ízű lett az amúgy is nagyon finom gombamártás. Sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből
Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből

A szűzpecsenyét vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze a szójaszósszal úgy, hogy az egyenletesen oszoljon el a hússzeletek felületén. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás gombás töltött paradicsom
Sonkás gombás töltött paradicsom

A gombát megtisztítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Amikor készen van, hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát. Beletesszük a be áztatott és kinyomkodott zsemlét, a fokhagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk