menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás zöldborsós galuska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 nagy fej vöröshagyma, 50 dkg sampion gomba (friss), 20 dkg zöldborsó, 1 dl tejföl, só, bors, kakukkfű, petrezselyem zöldje, zsír vagy olaj

galuska: 40 dkg liszt, 1 tojás, víz, só

Elkészítés:


1. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.

2. A friss gombát száraz ruhával töröljük tisztára, szeleteljük fel.

3. Készítsük el a nokedlit. Tartsuk meleg helyen.

4. Közben 2 evőkanál zsíron, vagy olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát.

5. Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, a fél kiskanálnyi kakukkfüvet, és ízlés szerint borsot.

6. Pirítsuk néhány percig így is, hogy a fűszerek íze, illata jól érezhető legyen.

7. Keverjük bele a zöldborsót, amivel tovább pirítjuk, míg a fagyasztott borsó felolvad, a friss megüvegesedik.

8. Ízlés szerint sózzuk, adjunk hozzá apróra vágott petrezselyem zöldet, majd lassan keverjük el benne a tejfölt.

9. Forraljunk egyet rajta, és máris tálalhatjuk.

Gombás zöldborsós galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nóra
Gombapörkölt tejfölösen
Gombapörkölt tejfölösen

Hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirospaprikát és egy kis borsot. Majd rá tesszük az apróra vágott gombát, ami lehet konzerves gomba...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával
Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpir...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Gombás melegszendvics krém
Gombás melegszendvics krém

A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, majd fokozatasan, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel. Sózom, borsozom, mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika.Elkeverem é...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bianka
Gombás melegszendvicskrém
Gombás melegszendvicskrém

A gombákat megpocoljuk, majd ledaráljuk. A ledarált gombákat összekeverjük a fent említett hozzávalókkal. Vajjal megkenjük a kenyeret, rákenjük a gombás krémet, majd sajttal megsz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk