menu

Családireceptkönyv.hu

Gombával töltött paradicsom


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 közepes paradicsom, 50 dkg gomba, 5 dkg olaj, 1 vöröshagyma, 2 tojás, zöldpetrezselyem, 1 dl tejföl, vaj, só, bors, sajt

Elkészítés:


1. Tisztítsuk meg a gombákat, és a vöröshagymát, majd vágjuk fel apróra őket.

2. A paradicsomok felső részét vékonyan vágjuk le, belsejüket kaparjuk ki, majd fordítsuk lefelé, hogy a levük kicsorogjon.

3. Az apróra vágott vöröshagymát olajon pirítsuk halvány sárgára.

4. Adjuk hozzá az apróra vágott gombát és zöldpetrezselymet, fedő alatt pároljuk puhára, majd pirítsuk zsírjára.

5. A tojásokat verjük fel, sózzuk, öntsük a gombához, majd folytonos kevergetés mellett addig süssük, míg megszilárdul. Éppen úgy, mint a tojásrántottát.

6. Az így elkészült gombapéppel töltsük meg a paradicsomok belsejét, és tegyük kivajazott, lapos tűzálló tálba, tepsire.

7. Locsoljuk meg tejföllel, majd előmelegített sütőben 200 ºC-on süssük 10-15 percig, míg a tejföl kicsi színt kap.

8. Amikor kivettük a sütőből, szórjuk meg reszelt sajttal.

9. Rizskörettel tálaljuk.

Gombával töltött paradicsom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jada
Krumpli tortácskák
Krumpli tortácskák

Egy serpenyőben olajban kicsit elkeverjük a passzírozott fokhagymát, majd beletesszük a szeletelt gombát és összeforgatjuk. Ezután mehet rá só, bors ízlés szerint. Lefedjük és 10 p...

Elkészítési idő: kb. 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gombával töltött paradicsom
Gombával töltött paradicsom

1. Tisztítsuk meg a gombákat, és a vöröshagymát, majd vágjuk fel apróra őket. 2. A paradicsomok felső részét vékonyan vágjuk le, belsejüket kaparjuk ki, majd fordítsuk lefelé,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Gombás zöldborsós galuska
Gombás zöldborsós galuska

1. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. 2. A friss gombát száraz ruhával töröljük tisztára, szeleteljük fel. 3. Készítsük el a nokedlit. Tartsuk meleg helyen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Toszkán vaj gombák
Toszkán vaj gombák

Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Hozzá adjuk a fokhagymát és paradicsompasztát, és főzzük 1 percig. Adjuk hozzá gombát és a paradicsomot, és főzzük, amíg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk