menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgaluska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 tojás, só, kevés bors, 10-15 dkg gríz, (ha véletlen nagyon sürű/kemény lett, pár kanál víz), (egy csipet szódabikarbóna elhagyható, de lazítja)

Elkészítés:


1. A tojásokat jól felverjük, és beletesszük az összes hozzávalót.

2. Jól kikeverjük és azonnal forró lobogó enyhén sós vízben kanállal galuskákat szaggatunk. ha megvagyunk vele,a lángot kicsire vesszük és 10-15 percet főzzük.

3. Lezárva még hagyjuk a forró vízben dagadni, és lemosva szűrjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Sokan bosszankodnak, hogy vagy szétesik, vagy nagyon keményre sikerül készíteni a galuskát.

2. A szódabikarbóna segít, a víz is lazít, esetleg még egy kevés olajjal is lágyíthatjuk.

3. Vigyázni kell viszont, hogy mennyire keverjük sűrűre a masszát. Nem kell csak nokedlitészta keménységű legyen, és akkor még állni is hagyhatjuk.

Grízgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Májgaluska
Májgaluska

A csirkemájat elkaparom vagy ledarálom. A hagymát, fokhagymát kevés zsiradékon megdinsztelem. A tojásfehérjét felverem habnak, ettől lesz könnyű a galuska. Összekeverem a májat,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi tészta 2.
Házi tészta 2.

ROBOTGÉP HASZNÁLATA A hozzávalókat konyhai robotgép gyúrópálcájával is összedolgozhatod egy keverőtálban. Először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton működtesd a gépet....

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dara gombóc,v. griz galuska .
Dara gombóc,v. griz galuska .

Ez is agglegényesen készül minden faxni nélkül igaz van néhány lényeges pont is azt nagy betűkkel írom !!! A tojásokat fel verem alaposan NEM SZÉT VÁLASZTVA,a darát csak annyit kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Májgombóc húslevesbe
Májgombóc húslevesbe

1. A sertésmájat megdaráljuk, utána szitán áttörjük. 2. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat, és beletesszük a májat. 3. A zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, és teszünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk