menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgaluska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 db tojás, 1 csipet só, egy tk olaj, gríz

Elkészítés:


1. Verd fel a tojásokat, sózd meg, adj hozzá olajat, végül keverj hozzá annyi grízt, hogy tejfölsűrűségű legyen. Lassan adagold, majd hagyd pihenni fél-egy órát, hogy a gríz megszívja magát egy kicsit.

2. Forralj vizet egy kevés sóval, majd szaggass galuskákat a masszából evőkanállal, és fedő nélkül főzd körülbelül negyed órát, végül hagyd ismét pihenni egy keveset.

Trükkök, tippek, praktikák:


A grízgaluska titka a gríz mennyiségében rejlik, de sajnos mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy milyen sűrűségűnek kell lennie.

Grízgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Magdi
Levesben fõtt töltelék
Levesben fõtt töltelék

Osszekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm) vagy (egyszerūbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GRÍZGALUSKA *
GRÍZGALUSKA *

Felverem a tojásokat, magunknak kettőt szoktam. Egy csipet sót és egy teáskanál olajat adok hozzá, végül beleszórom a grízt. Egy villával alaposan elkeverem, körülbelül tejföl sűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grízgaluska
Grízgaluska

1. A tojásokat jól felverjük, és beletesszük az összes hozzávalót. 2. Jól kikeverjük és azonnal forró lobogó enyhén sós vízben kanállal galuskákat szaggatunk. ha megvagyunk vel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Karolin
Daragaluska
Daragaluska

Felütök 1 tojást, beleteszek kb. 3 evőkanál étolajat, késhegynyi szódabikarbónát, kevés sót, majd villával jól felverem. Ezután beleteszek 7 csapott evőkanál grízt (- ha nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk