menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgombóc


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 egész tojás, búzadara, só, bors, egy-két csepp olaj

Elkészítés:


1. 1 egész tojás és annyi búzadara amennyit könnyedén tudunk eldolgozni bele.

2. Só, bors, egy-két csepp olaj. 1/2 órát álljon azután teáskanálnyi mennyiségeket szaggatunk a forrásban lévő levesbe, amit kivettünk a nagy fazékból vagy külön forralt vízbe.

3. Ha feljött a víz tetejére, megfőtt a gombóc, de szerintem még egy pár perc forralás nem árt neki.

Grízgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gyúrt tészta
Gyúrt tészta

1. A lisztet a gyúrótábla közepén felhalmozzuk, közepébe fészket készítünk – olyat, mint egy vulkán krátere. 2. Ebbe öntjük bele a külön feltört és felvert tojást, sózzuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Karolin
Daragaluska
Daragaluska

Felütök 1 tojást, beleteszek kb. 3 evőkanál étolajat, késhegynyi szódabikarbónát, kevés sót, majd villával jól felverem. Ezután beleteszek 7 csapott evőkanál grízt (- ha nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Cukkini leves
Cukkini leves

A hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet feldaraboljuk. Egy lábasban egy kevés olajon a hagymákat megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, és együtt dinszteljük tovább. Ráöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk