menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg marhahús, 4 dkg zsír, 1 nagy hagyma, 1 tk köménymag, pirospaprika, 1 g fokhagyma, 1 késhegynyi majoránna, só, 1 kg burgonya, 1 paprika, 1 paradicsom

Elkészítés:


1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban üvegesre pároljuk.

2. A tűzről levesszük, megszórjuk pirospaprikával.

3. A kis kockákra vágott marhahúst hozzáadjuk, átkeverjük, a köménymaggal, majoránnával meghintjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk. 1 csésze vizet hozzáadunk, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, és lefedve addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhult.

4. Ekkor a megtisztított, kockára vágott burgonyát beletesszük, átkavarjuk, felengedjük vízzel, és addig főzzük, amíg a burgonya is meg nem puhul.

Gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
OLASZOS PARADICSOMLEVES
OLASZOS PARADICSOMLEVES

1 evőkanál olajon megpirítok 1 evőkanál lisztet, 1 dl vízzel felöntöm, majd hozzáadom az 1 l-es paradicsom ivólevet. Felforralom. Ízlés szerint ízesítem cukorral (só nem kell bele,...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sáfrányos mediterrán halleves
Sáfrányos mediterrán halleves

A hagymát és a fokhagymát nagyon apró kockára felvágjuk és 3-4 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk. Tűzről lehúzzuk, beleszórjuk a sáfrányt és felöntjük az alaplével. A sárgar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hilda
Saláta leves (anyukától)
Avatar Hilda Kedvelnék
Saláta leves (anyukától)

Szalonnat lepiritjuk, ha tul sok a zsirja kiveszunk belole. Az egy tojasbol palacsintatojast sutunk a szalonnan es annak zsirjan. Felverjuk a tojast es keves porpaprikat teszzunk...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Palóc leves akár bográcsban is (Gabriella)
Palóc leves akár bográcsban is (Gabriella)

1. A hagymát megtisztítom, megmosom, apróra vágom és megfonnyasztom az olajon (bográcsban vagy lábasban). Majd belerakom a megmosott, cikkekre vágott paradicsomot (melynek a héját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk