50 dkg marhahús, 15 dkg vöröshagyma, 1 kg tisztított burgonya, 25 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 6 dkg zsír, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, köménymag, só, csipetke
1. A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel.
2. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tedd bele a kis kockákra vágott apró húst, sózd meg, s néhányszor megkeverve lassan pirítsd megint zsírjára.
3. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében párold majdnem puhára, közben add hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és köményt.
4. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsd ismét zsírjára, add hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsd, amíg a krumpli üvegesedni kezd.
5. Ekkor add hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsd fel 1,5-2,5 liter vízzel.
6. Sózd, s főzd, míg a krumpli is megpuhul.
7. Az utolsó néhány percre vesd bele a csipetkét, hogy az is puhára főjön.
Tálalás előtt célszerű a leves tetejéről leszedni a felesleges zsírt.
A húst hideg vízben teszem fel főni. Ha fel forrt a tetejére feljövő habot folyamatosan leszedem. Ha már nem kell habozni, akkor teszem bele a zöldséget és a fűszereket, sót Lass...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Könnyű1. A borsót, a karikára vágott zöldséget és a finomra vágott petrezselymet olajon megpároljuk, liszttel meghintjük. 2. Felengedjük vízzel, és puhára főzzük. 3. Tojásos galu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a krumplit kockára vágjuk. A gomba, ha konzerv, átmossuk, lecsepegtetjük, ha egész, akkor vékony csíkra vágjuk. A vö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű