30 dkg marhahús, 4 dkg zsír, 1 nagy hagyma, 1 tk köménymag, pirospaprika, 1 g fokhagyma, 1 késhegynyi majoránna, só, 1 kg burgonya, 1 paprika, 1 paradicsom
1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban üvegesre pároljuk.
2. A tűzről levesszük, megszórjuk pirospaprikával.
3. A kis kockákra vágott marhahúst hozzáadjuk, átkeverjük, a köménymaggal, majoránnával meghintjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk.
4. 1 csésze vizet hozzáadunk, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, és lefedve addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhult.
5. Ekkor a megtisztított, kockára vágott burgonyát beletesszük, átkavarjuk, felengedjük vízzel, és addig főzzük, amíg a burgonya is meg nem puhul.
A hozzávalókat jól elkeverjük, majd kb. fél órát pihentetjük. Forrásban lévő vegetás vízbe, vagy a levesbe szaggatjuk bele. Trükkök, tippek, praktikák: Vágott petrezselymet is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/palocleves/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csontot hideg vízzel mosd át, tedd egy nagy fazékba, és öntsd fel annyi hideg vízzel, ami ellepi. Tedd bele az ecetet és a fűszereket is – a só kivételével -, és kezdd el kis lán...
Elkészítési idő: 6.5-12.5 ora Nehézség: KönnyűA medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek. A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű