menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg marhahús (aki nem szereti a marhahúst, készítheti filézett és kockára vágott csirkemellből is), 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma (közepes), 2 gerezd fokhagyma, 1 szál fehérrépa, 1 szál sárgarépa, 5 gomba, egy csésze zöldborsó,  bors, pirospaprika, só

Elkészítés:


1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit.

2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt.

3. Meghintjük sóval és hozzáöntünk fél deciliter vizet.

4. Rátesszük a fedőt, magas lángon a zöld jelzés közepéig hevítjük.

5. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a kockázott burgonyát, zöldségeket, és feleresztjük vízzel.

6. Újramelegítjük a zöld jelzés közepéig, végéig, majd elzárjuk az energiát.

7. Ha csipetkét is szeretnénk beletenni, akkor azt a hőforrás elzárása előtt tegyük.

Gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos-gombás csirkeraguleves
Tárkonyos-gombás csirkeraguleves

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkarikázott zöldséget, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredéskor sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a lecsepegtetett gom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Minestrone parmezánnal (Minestrone al parmigiano)
Minestrone parmezánnal (Minestrone al parmigiano)

A szalonnát apró kockára vágjuk, és az olajon kezdjük pirítani. Közben elkezdünk zöldséget szeletelni. Ha pirulni kezd, rádobjuk a felszeletelt póréhagymát, fokhagymát, zellert, f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsó leves
Borsó leves

-Megtisztítjuk a zöldségeket. -Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni. -Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát. -Pároljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk