menu

Családireceptkönyv.hu

Gyúrt tészta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt, 3 tojás, 2 ek olaj, só

Elkészítés:


1. A lisztből, tojásból, olajból, kevés vízzel, sóval tésztát gyúrunk.

2. Cipó alakúra formázzuk és kb. 15 percet pihentetjük.

3. Vékonyan kinyújtjuk és a szükséges formára felvágjuk vagy kiszúrókkal kivágjuk, s a továbbiakban az egyes tésztaétel elkészítési előírásait követve simán vagy megtöltve kifőzzük.

Gyúrt tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombagaluska levesbe
Gombagaluska levesbe

1. 1 kis fej reszelt vöröshagymát 2 deka vajon megpirítok és 10 deka apróra vágott gombát beleforgatok. 2. Borsikafűvel fűszerezve kb. 4 percig párolom. 3. Ezután 1 tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Csipetke
Csipetke

Kisebb tálban összegyúrjuk a hozzávalókat. Mikor a kemény tészta összeállt, jól átgyurkáljuk, lelapítjuk, és 4 részre vágjuk. Alul-felül meglisztezzük. A kis tész...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kötött tészta, régi magyar étel
Kötött tészta, régi magyar étel

Zsíron megpirítom a kockára vöröshagymát ( ez elhagyható), sózom, borsozom és pirospaprikát keverek hozzá, amikor lehúztam a tűzről. Hagyom kihűlni. 1 tojásból kb 3 evőkanál liszt...

Elkészítési idő: 1 óra...+
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtgolyó (levesbetét)
Sajtgolyó (levesbetét)

Sajtot lereszelem, sózom, borsozom, hozzáadom a tojást és a lisztet is. Pici golyókat formázok belőle, majd külön fűszeres vízben, vagy közvetlenül a levesben megfőzöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk