1 kg pontyfej és farok, két nagy fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, (télen ezek helyett 2 ek lecsó), 3 ek paprika, cseresznyepaprika, só
1. A fejekből kipattintom a keserű fogakat.
2. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni.
3. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Mintegy huszonöt-harminc percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom.
5. Főtt halászlétésztával, puha kenyérrel és a benne főtt cseresznyepaprikával tálalom
Csorba 1: két személyre nem tudok adagot , kb 4 személy amit írok kb 30 dkg pulyka vagy disznó hús- bármi, csülökhús, dagadó (olcsóbb is lehet, ha szép)esetleg comb szépen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, A hagymát, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a zöldségleves alaplevet: 1,5 liter vízbe teszünk 2 kockát és felforraljuk. A kesudiót egy serpenyőbe lepirítjuk. Az édesburgonyákat megmossuk (nem kell megpucolni)...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes