menu

Családireceptkönyv.hu

Halászlé


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg pontyfej és farok, két nagy fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, (télen ezek helyett 2 ek lecsó), 3 ek paprika, cseresznyepaprika, só

Elkészítés:


1. A fejekből kipattintom a keserű fogakat.

2. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni.

3. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.

4. Mintegy huszonöt-harminc percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom.

5. Főtt halászlétésztával, puha kenyérrel és a benne főtt cseresznyepaprikával tálalom

Halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vasárnapi tyúkhús leves
Vasárnapi tyúkhús leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba lestyánnal
Csorba lestyánnal

Csorba 1: két személyre nem tudok adagot , kb 4 személy amit írok kb 30 dkg pulyka vagy disznó hús- bármi, csülökhús, dagadó (olcsóbb is lehet, ha szép)esetleg comb szépen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Magyaros burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, A hagymát, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Édesburgonya krémleves (paleo)
Édesburgonya krémleves (paleo)

Elkészítjük a zöldségleves alaplevet: 1,5 liter vízbe teszünk 2 kockát és felforraljuk. A kesudiót egy serpenyőbe lepirítjuk. Az édesburgonyákat megmossuk (nem kell megpucolni)...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk