1 kg pontyfej és farok, két nagy fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, (télen ezek helyett 2 ek lecsó), 3 ek paprika, cseresznyepaprika, só
1. A fejekből kipattintom a keserűfogakat.
2. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni.
3. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Mintegy huszonöt-harminc percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom.
5. Főtt halászlétésztával, puha kenyérrel és a benne főtt cseresznyepaprikával tálalom
A pulykahúst felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra, majd egy nagy leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, amelyben megpirítjuk a pulykahúst. Ha már barnul, hozzáadjuk a felkockázo...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sajtot. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes1. A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserűfogat eltávolítjuk. 2. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajon a liszttel rántást készítek, lehúzom a tűzről és elkeverem benne a paprikát. Felöntöm vízzel, visszateszem a tűzre és megvárom, amíg felforr. Fűszerezem. Ha felforrt be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű