Családireceptkönyv.hu

Halászlé


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg pontyfej és farok, két nagy fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, (télen ezek helyett 2 ek lecsó), 3 ek paprika, cseresznyepaprika, só

Elkészítés:


1. A fejekből kipattintom a keserűfogakat.

2. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni.

3. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.

4. Mintegy huszonöt-harminc percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom.

5. Főtt halászlétésztával, puha kenyérrel és a benne főtt cseresznyepaprikával tálalom

Halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos pulykaraguleves
Citromos pulykaraguleves

A pulykahúst felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra, majd egy nagy leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, amelyben megpirítjuk a pulykahúst. Ha már barnul, hozzáadjuk a felkockázo...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Svájci sajtleves
Svájci sajtleves

A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sajtot. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lá...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Dunapentelei halászlé
Dunapentelei halászlé

1. A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserűfogat eltávolítjuk. 2. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

Az olajon a liszttel rántást készítek, lehúzom a tűzről és elkeverem benne a paprikát. Felöntöm vízzel, visszateszem a tűzre és megvárom, amíg felforr. Fűszerezem. Ha felforrt be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk