1 1/2-2 ek mustár
3 ek ketchup (kizárólag Heinz!)
1 kg sovány marhahús (2* ledarálva)
1 ek. szójaszósz (csak ha van)
1 ek. méz (vagy grenadin szirup)
1 ek. fokhagymapor vagy 2 ek. fokhagyma pépesítve
1 ek. olivaolaj
1 tk. balzsamecet
Az összes hozzávalót keverd össze, 3-4 óra állás után 11-12 dkg-os darabokat formázunk belőle (1 1/2-2 cm vastag legyen). Maximum 8 db lesz belőle, 4-5 perc oldalankénti sütés után kész.
Sajtosan is készítheted
"Blue cheese" kék vagy zöld színű háromszög alakú sajt (rokfort, vagy márvány jellegű). Ha jól emlékszem azt mondta, hogy csak a Tesco-ban kapott ilyet. Rakd kis időre hűtőbe, vagy fagyasztóba. A hamburger közepébe 4-5 "morzsalékot" rakj és ugyanúgy süsd ki, mint az előzőt.
A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt, brokkolit kisebb rózsáira szedem, a krumplit, paradicsomot, cukkinit kicsi kockákra vágom. A sárgarépát, vöröshagymát, szárzellert és fokhagymát egy mixerben pürésí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukkinit mossuk, durvára reszeljük, megszórjuk sóval, és hagyjuk kb. 1-2 órát a hűtőben állni, majd egy szűrőbe tesszük, és jól kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fetát el...
Elkészítési idő: 19 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmostam, leszárítottam, a szárukat levágtam és fél centis szeletekre vágtam. A padlizsánszeleteket kisütöm és felkockázom. Közben a szójaszószt, a csiliszószt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz