menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 1/2-2 ek mustár
3 ek ketchup (kizárólag Heinz!)
1 kg sovány marhahús (2* ledarálva)
1 ek. szójaszósz (csak ha van)
1 ek. méz (vagy grenadin szirup)
1 ek. fokhagymapor vagy 2 ek. fokhagyma pépesítve
1 ek. olivaolaj
1 tk. balzsamecet

Elkészítés:


Az összes hozzávalót keverd össze, 3-4 óra állás után 11-12 dkg-os darabokat formázunk belőle (1 1/2-2 cm vastag legyen). Maximum 8 db lesz belőle, 4-5 perc oldalankénti sütés után kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sajtosan is készítheted
"Blue cheese" kék vagy zöld színű háromszög alakú sajt (rokfort, vagy márvány jellegű). Ha jól emlékszem azt mondta, hogy csak a Tesco-ban kapott ilyet. Rakd kis időre hűtőbe, vagy fagyasztóba. A hamburger közepébe 4-5 "morzsalékot" rakj és ugyanúgy süsd ki, mint az előzőt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Baklava
Baklava

A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Minestrone leves gazdagon
Minestrone leves gazdagon

A karfiolt, brokkolit kisebb rózsáira szedem, a krumplit, paradicsomot, cukkinit kicsi kockákra vágom. A sárgarépát, vöröshagymát, szárzellert és fokhagymát egy mixerben pürésí...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög cukkinifasírt
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Görög cukkinifasírt

A cukkinit mossuk, durvára reszeljük, megszórjuk sóval, és hagyjuk kb. 1-2 órát a hűtőben állni, majd egy szűrőbe tesszük, és jól kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fetát el...

Elkészítési idő: 19 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Csípős szójás édes-savanyú padlizsán
Csípős szójás édes-savanyú padlizsán

A padlizsánokat megmostam, leszárítottam, a szárukat levágtam és fél centis szeletekre vágtam. A padlizsánszeleteket kisütöm és felkockázom. Közben a szójaszószt, a csiliszószt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk