4 kemény tojás, 4 dkg vajkrém, ½ cs petrezselyem, ½ cs metélőhagyma, 1 kk mustár, kevés őrölt bors, 15 dkg uborka, 1 paradicsom, 4 ek majonéz, só, 3 db retek
1. A kemény tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük, villával összetörjük.
2. A vajkrémmel, finomra vágott petrezselyemzölddel, metélőhagymával és mustárral jól összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük és visszatöltjük a fél tojásokba.
3. Retek szeletekkel díszítjük.
4. Az uborkát és a többi retket apró kockákra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, a majonézzel elkeverjük.
5. Tálaláskor erre a salátára ráhelyezzük a töltött tojásokat, paradicsommal, uborkával, metélőhagymával és petrezselyemzölddel díszítjük.
◾️A tojásokat keményre főzzük (fontos, hogy nagyon sós vízben főzzük, mert így tudjuk szépen leszedni a héját). ◾️Miután kihűltek megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. ◾️A sárg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat keményre megfőzzük, 4 db-nak az alját vágjuk le, a többit hosszan kettészeljük. 2. Sárgájukat óvatosan kiemeljük és tálba rakjuk. 3. Hozzátesszük a májkrémet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A megfőtt, megpucolt tojásokat hosszában ketté vágom és a sárgáját egy tálba kaparom. 2. A majonézt, a mustárokat, a mézet, sóval, borssal és a tojás sárgájával kikeverem, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csicseriborsót megfőzzük majd hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, aprítógépbe öntjük. Hozzáadjuk a tahinit, a zúzott fokhagymát, a sót, a citromlevet és az olívaolajat, és pulzál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű