1,5 kg pecsenyekacsa nyak, 4 szál sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld, 1 kis fej karalábé, 1/4 fej kelkáposzta, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1 db burgonya, 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól, 1 fej gerezd fokhagyma, só, egész bors, petrezselyem zöld, levesbetétnek tészta
1. A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.
2. A zöldségeket megtisztítjuk.
3. A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot. (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves)
4. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat / a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/.
5. Hozzáadjuk a megtisztított, és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.
6. A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át.
7. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott leveszöldséget és a gombát, majd megpirítjuk őket. Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, darabold fel, a vöröshagymát aprítsd fel. A kelkáposztát vágd vékony szeletekre, a virslit karikázd fel. Hevíts olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyelveket megtisztítjuk, átmossuk, felöntjük 3 liter vízzel. Az egész borsot és az összetört babérlevelet fűszertartóba tesszük, úgy dobjuk a levesbe. Négy gerezd fokhagymát megt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott hagymát egy 3 literes edényben kevés olajon világosra pirítjuk. 2. Hozzáadjuk a felkockázott húst, majd fehéredésig pároljuk. 3. A felkarikázott répákat,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű